Skip to main content

Informatiebijeenkomst 17.12.22

Een klein twintigtal kunstenaars is door het bestuur van Klifhanger uitgenodigd voor de eerste informatiebijeenkomst op 17.12.22 over editie Klifhanger 2023 in Den Hoorn.

Rond het middaguur wachten leden van het bestuur met auto’s op de veerhaven de ‘overkantse’ kunstenaars op. Na een korte rit door een winters koud landschap is bij binnenkomst in De Vermaning, een voormalig pittoresk schuilkerkje, eenieder warm verrast. Onder veel kerstgroen, met lichtjes en zilveren kerstballen staan in een vierkant opgesteld feestelijk gedekte tafels te wachten. De kunstenaars vormen een gemêleerd gezelschap van dertigers tot zeventigers, wel en niet wonend op Texel, werkend in uiteenlopende disciplines en van groot tot klein werk.


Jan Mooren, secretaris van Klifhanger, kijkt tevreden om zich heen. „Leuk deze groep kunstenaars en mooi dat ze door elkaar geïnspireerd zullen worden. Zelf vind ik het leuk om te zien hoe we als bestuur de kunstenaars kunnen faciliteren om een kunstwerk te maken, het proces te volgen met uiteindelijk het resultaat waar vele bezoekers komende zomer weer van kunnen genieten. Zoveel mogelijk kunstenaars zullen van 8 tot 11 juni aanwezig zijn bij hun kunstwerk zodat deze met ze in gesprek kunnen en vice versa.”
Na een eerste kop koffie vertelt Jan de gasten over de geschiedenis van het landschap rond Den Hoorn. Het thema ’Grenzen verleggen’ wordt besproken met nadruk op de vrije interpretatie van het thema voor de kunstenaars.

Even later na een heerlijke lunch kleedt iedereen zich warm aan voor een rondwandeling waarbij de kunstenaars buitenlocaties kunnen kiezen voor hun toekomstige kunstwerk. Met prachtig licht en mooie luchten laat het Texelse land zich op zijn best zien. De ene kunstenaar wordt blij van ruim vlak land, de ander van een beschutte plek, een imaginaire cirkel van Tuunwallen of van een steeg.

De kunstenaars hebben tot eind januari de tijd om hun kunstplannen in te dienen.